Voor maar liefst vier Olympische disciplines wist Taylor Knibb zich te kwalificeren, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de Amerikaanse topatlete één van die vier wedstrijden laat vallen: om zich zo optimaal mogelijk te kunnen focussen op de Olympische triathlon, Olympische Mixed Team Relay én Olympische tijdrit, heeft Knibb ervoor gekozen om niet van start te gaan bij de Olympische wegrit.

Halverwege mei won Knibb het Amerikaans Kampioenschap tijdrijden, waardoor ze zich niet alleen kwalificeerde voor de Olympische tijdrit, maar automatisch ook voor de Olympische wegrit. Vanwege het overvolle schema laat ze die echter aan zich voorbij gaan: op 27 juli staat de tijdrit in Parijs op het programma en slechts vier dagen later, op 31 juli, volgt dan de triathlon voor vrouwen. Tot slot racet Knibb op 5 augustus de Mixed Team Relay.

Knibb wordt voor zowel de individuele triathlon als voor de Mixed Team Relay (USA) gezien als één van de grote kanshebbers.

De Olympische wegrit voor vrouwen vindt plaats op 4 augustus, slechts één dag voor de Mixed Team Relay, en daarom heeft Knibb besloten daar niet van start te gaan. Haar plek wordt ingenomen door Kristen Faulkner.