Er wordt van alles gedaan om de duathlonsport extra op de kaart te zetten en zo goed mogelijk zichtbaar te maken, maar toch kent het NK Sprint Duathlon, dat morgen op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen plaatsvindt, een tegenvallend laag deelnemersveld. Dat blijkt uit een bericht dat de NTB heeft gedeeld.

Titelverdedigster Karin Nieuwenhuijsen is er morgen wel bij, maar titelverdediger Gjalt Panjer niet. Zo gek is dat laatste niet, want Panjer start op dezelfde dag bij de World Triathlon Indoor Cup Lievin. Feit is wel dat vooral het aantal deelnemers bij de vrouwen senioren achterblijft. Daarnaast was er onvoldoende belangstelling voor de recreatieve wedstrijd in Sittard-Geleen, waardoor de meeste inschrijvers van die serie noodgedwongen zijn overgezet naar de NK-series.

Ondanks de tegenvallende aantallen, is er volgens de NTB ook een lichtpuntje. “Het deelnemersveld bij de vrouwen senioren is helaas wat magertjes, maar met ruim honderd deelnemers onder de 23 jaar mogen we toch wel concluderen dat het met de aanwas onder de jeugdatleten wel goed zit.”