237_3717_r1.jpgOver mijn seizoen 2005 ben ik tevreden over mijn nationale titel op de 1/4 afstand en over mijn 7de plaats op het WK voor militairen. Naast enkele regionale wedstrijden waar ik ook goed voor de dag kwam. Internationaal was 2005 niet zo goed, uitslagen rond 30ste en 40ste plaats waren teleurstellingen. Voor 2006 is het mijn ambitie om ook daar top-20 – 15 -10 – ? plaatsen te scoren! Voor 2006 zal ik dan ook minder wedstrijden doen, maar gerichter toewerken naar de grote confrontaties (EK, WK, wereldbekerwedstrijden).

Na vorig seizoen heb ik een 4-tal weken rust genomen. En dan rustig vanaf 1 november beginnen opbouwen voor het nieuwe seizoen. Ik liep een aantal veldlopen en wegwedstrijden maar zonder daar doelen van te maken (wat ik vroeger wel eens durfde te doen).

Ik ben momenteel alleen op stage in Antibes van 11 februari tot en met 4 maart. Mijn eerste wereldbekerwedstrijd is op 10 maart in het Jordaanse Aqaba. Die stage is dus een rechtstreekse voorbereiding erop. Op 17,18 en 19 maart zijn we met het Oil service team op stage in Orchimont. Op 1 april vertrek ik dan terug naar Antibes voor een 2de stage van 14 dagen. 1 week alleen en 1 week met het oil service team.
Vanaf mei begint het seizoen dan echt met een eerste wedstrijd in Griekenland (points race), op 14 mei het BK 1/8 in Geel en eind mei een points race in Slovenië. Het EK op 24 juni in het Franse Autun is dit jaar mijn hoofddoel. Ik wil daar een top-12 plaats halen!

www.frederikvanlierde.com