Deze week kijken we mee met de trainingen van Sven Strijk, die eerder dit jaar onder andere Nederlands Kampioen Middle Distance werd en ook TRI AMSTERDAM op zijn naam wist te schrijven. Hij neemt ons mee in een week die hij omschrijft als ‘rustperiode’, maar je zult zien dat hij nog steeds veel mooie trainingen afwerkt. Vandaag zijn donderdag!

Op dit moment geniet ik van mijn rustperiode en daarom neem ik jullie graag mee in mijn schema voor in de winterperiode.

In de winterperiode probeer ik zo constant mogelijke trainingsweken aan te houden. Elke week bestaat uit een basisschema met ook een aantal groepstrainingen bij Triathlon Team Bodegraven (TTB). De variatie in de weken komt voornamelijk voort uit de drukte met werk, loopwedstrijden of het (Hollandse) weer.

Ik heb mijn eigen design studio Deviani (product design, 3D printen en visualisatie/annimatie) en daarom kan het voorkomen dat het de ene week heel druk is en de andere week heel rustig. Hierdoor maak ik regelmatig veranderingen in m’n schema. Ook speelt het weer een grote rol: twee uur (of langer) in de regen fietsen heeft voor mij geen meerwaarde. Dan verplaats ik de training naar een andere dag of vervang ik het buiten fietsen door een 1 à 1,5 uur intensieve training op Zwift.

Maandag:

  • Duurrit van +/- 180 min op de cyclocross fiets. Wel 95% op de weg, maar de cyclocross fiets met spatborden is wat comfortabeler dan een weg of TT fiets. Rustig kilometers maken.
  • Na het fietsen 6km loslopen (tempo 4:30 min/km)

Dinsdag:

  • Voor ontbijt: 6 tot 14 km loslopen in de ochtend, afstand hangt af van hoe ik me voel (4:30 à 5 min/km)
  • Middag: Zwift training 90 min (TT fiets). Stuk infietsen met daarna wat intensieve prikkels. Soms een training, maar ook vaak voor de fun rondrijden en helemaal leeg gaan op een berg om een truitje te veroveren.
  • Avond: Baantraining TTB. Rustig inlopen en loopscholing met de groep, daarna eigen schema. Niet al te lang, puur om de snelheid hoog te houden. 10x400m of een 3x1000m, 800m, 600m, 400m, 200m (1000 of 10km tempo en daarna alles sneller tot 200m max).

Woensdag:

  • Ochtend (7u tot 8u): zwemtraining TTB. Ik schrijf zelf het schema voor de groep en deze training staat in het teken van rustige duur stukken. Bijvoorbeeld 3x1000m op 1:30 tempo. Echt rustig zwemmen.
  • Rond 11u: Green Health Center (fitness). 6km inlopen op de loopband, 5min/km. Daarna +/- 60min oefeningen. Romp, stabiliteit en een stuk kracht voor het fietsen. 3km uitlopen op de loopband (5min/km)
  • Avond: 2e zwemtraining TTB. Een groepstraining waarbij het altijd een verrassing is wat je krijgt. Maar in de kern van de training zwem ik niet langzamer dan 1:20 als duurtempo’s en minimaal 1:16 voor het snelheidswerk.

Donderdag:

  • 6 km loslopen voor ontbijt (4:30 à 5 min/km tempo)
  • 180 à 240 min duurrit op de cyclocross fiets. Geen schema, gewoon kilometers maken.