Nadat Tri Hard Series eerder al aankondigde de komende twee jaar het NK Sprint te organiseren tijdens Tri Nijmegen, zal de organisatie ook het NK OD in 2021 en 2022 organiseren. Die nationale titelstrijd over 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen zal de komende twee jaar tijdens Tri Rotterdam worden gehouden. “Nederlandse Kampioenschappen staan toch vaak bekend om de spanning en soms ook onverwachte uitslagen. Zeker op een OD, waar de snelste atleten zo rond de twee uur mee bezig zijn, kan er van alles gebeuren. Dat maakt het dan ook geweldig om dit kampioenschap te organiseren”, aldus organisator Jefry Visser.

Volgens Visser leent het parcours van Tri Rotterdam zich overigens uitstekend voor dit NK. “Het mooie aan dit parcours, op en rondom de Willem Alexander roeibaan in Zevenhuizen, is dat het compact en overzichtelijk is: zowel het zwemmen, fietsen als lopen is perfect te volgen. Deze race wordt een spektakel.” Titelverdedigers zijn Menno Koolhaas en Sarissa de Vries: zij werden in 2019 Nederlands Kampioen OD in Veenendaal. Afgelopen jaar vond er geen NK OD plaats.

Voor Tri Hard Series is het in ieder geval een mooi affiche om te mogen zeggen dat ze zowel het NK Sprint als NK OD de komende twee jaar organiseren. “We kijken er zelf natuurlijk ook enorm naar uit. Met Tri Hard Series richten we ons heel erg op de beginnende atleet, die net komt kijken en eens wil proeven van de sport. Maar, net zo erg genieten we van prestaties op het hoogste niveau en daarom zie je ook altijd razendsnelle topatleten bij ons aan de start staan. Die mix is wat ons betreft een hele mooie.”