RBR Hoogerheide

De 2e wedstrijd van de Run Bike Run Series in Hoogerheide werd vandaag gewonnen door TC Twente. De wedstrijd vond plaats op een technisch fietsparkoers en een zwaar loopparkoers, waar in ook de trappen van de Wereldbekercross Hoogerheide was opgenomen.  Bij deze wedstrijd was stayeren toegestaan.

In de stromende regen vormde na de  1e run van 2,7k lopen zich een kopgroep van 5 atleten; Tim van Hemel en Devi Wolthuizen (Squadra), Stein Posthuma (Unltd), Alexander Picard (Keep on Running-Hammer) en Thijs Wiggers (TTvW-Hof van Twente).

De kopgroep werkte goed samen waardoor de meer verdeelde achtervolgers kwamen op het op sommige plaatsen spekgladde parkoers nooit konden terugkeren.  Posthuma nam de leiding na de 2e wissel maar het was van Hemel die na de laatste beklimming van de trappen een gat sloeg dat niet meer kon worden dichtgelopen. Alexander Picard werd 3e.Miriam van Reijen en Lesley Smit werden de eerste 2 dames, samen met Stein Posthuma en de vandaag niet aanwezige Jorik van Egdom vormen zijn de Nederlandse WK ploeg over 2 weken in het Spaanse Aviles.

De Run Bike Run Series zijn een serie van 5 wedstrijden tussen 18 teams waarbij de winnaar zich na afloop nationaal kampioen mag noemen.  TC Twente pakte vandaag de winst en nam de leiding over van Hellas.  Unltd schoof door haar 2e plaats door naar plaats 2, voor team Keep-on- Running Hammer.

De volgende race van de Series vind op 18 juni plaats in Rotterdam bij de Rottemeren over 5-20-2,5 stayervrij.

Bron: Armand Vander Smissen, Run-Bike-Run-Series

Uitslag RBR Hoogerheide (2,7km lopen-22km fietsen-5km lopen)