Eén van de bekendere Cross Duathlons van Nederland – Cross Duathlon Ameland – staat morgen weer op het programma en dat trekt dan ook een aantal mooie namen. De organisatie spreekt zelf van een ‘aantrekkelijk deelnemersveld’ en met een aantal oud winnaars en interessante outsiders aan de start, lijken ze daarmee niks teveel te zeggen.

Het is de vierde keer dat de Cross Duathlon op Ameland wordt gehouden en bij de dames zal er hoogstwaarschijnlijk vooral worden gekeken naar Sanne van Paassen en Linda van Vliet. Deze vrouwen kroonden zich in respectievelijk 2019 en 2018 tot winnaars van de wedstrijd en dus zullen zij ongetwijfeld alles op alles zetten om hun titel – in het geval van Van Paassen – te verdedigen of – in het geval van Van Vliet – terug te veroveren. Toch zijn er ook een aantal dames waar zeker rekening mee gehouden moet worden. De organisatie tipt onder andere Alieke Hoogenboom, Andrea van Loo en Anne Zijderveld als kanshebbers.

Bij de mannen is de winnaar van vorig jaar, Hendrik Venema, er niet bij. Daardoor zijn de ogen misschien extra gericht op Arie de Jong. Geen wonder, want De Jong schreef de wedstrijd in 2018 op zijn naam. De Jong kan wel concurrentie verwachten van onder andere Joep Staps, Michael Krijnen, David van Oosten en Johan Bouma.

Een uitgebreid wedstrijdverslag van de editie van vorig jaar kun je hier lezen. Toen spraken we ook met winnares Van Paassen.