Er werd afgelopen weekend volop geracet in Barcelona – of eigenlijk net daar buiten – met niet alleen Ironman Barcelona op het programma, maar ook Ironman 70.3 Barcelona. Uiteraard was ook Nederland goed vertegenwoordigd tijdens deze races. Overigens stonden er geen pro’s aan de start aangezien allebei de evenementen Age Group only waren. Met vier Nederlandse winnaars verdeeld over vier Age Groups gooide Nederland hoge ogen.

Luc Dieteren was de enige Nederlandse man die bovenop het podium plaats mocht nemen – in zijn categorie, mannen 60-64 – op de volledige afstand. Dieteren finishte de Long Distance in een mooie tijd van 10:30:48 uur. Dieteren zwom daarvoor 1:11:20 uur, fietste 5:10:52 uur en liep tot slot nog eens onder de vier uur op de marathon: 3:59:12 uur.

Anne Zijderveld sleepte met haar winst tijdens Ironman 70.3 Barcelona – in de categorie F35-39 – een startbewijs voor het WK Ironman 70.3 in Lahti binnen. De atlete finishte haar race na 4:43:41 uur, waarvan ze 30:05 minuut zwom, 2:27:34 uur fietste en 1:39:52 uur liep over de halve marathon.

Met Diana Gorter was er nog een Nederlandse vrouw die op de halve afstand zegevierde in haar Age Group, leeftijdscategorie F50-54. Gorter passeerde de streep na 5:04:30 uur als eerste. De atlete noteerde een zwemtijd van 32:10 minuut, mocht na 2:34:03 uur fietsen aan de halve marathon beginnen en had voor dat laatste onderdeel 1:51:25 uur nodig.

Tot slot won Henk van Laar Ironman 70.3 Barcelona in de leeftijdscategorie M55-59. De atleet bleef net onder de vijf uur en finishte na 4:59:05 uur. Van Laar zwom 35:13 minuut, fietste 2:28:13 uur en liep uiteindelijk 1:46:46 uur over de halve marathon.