Voormalig profwielrenners Marijn de Vries en Kirsten Wild gingen afgelopen weekend viral met een bijzondere Strava creatie: een ‘Zwollifant’, oftewel de olifant van Zwolle. Sommige atleten maken er een kunst van om bijzondere routes te fietsen of lopen en zo tekeningen op de Strava kaart te maken. Zo lopen mensen rond kerst vaak kerstmannen of kerstbomen, maar er is ook een man die er een uitdaging van maakte om alle straten van Washington DC te lopen.

De Vries en Wild kwamen op het idee van de ‘Zwollifant’ dankzij Joris Meijer, die al vaker olifanten creëerde in het zuiden van Nederland. Meijer merkte ooit op dat een deel van een route die De Vries had gereden leek op een olifantensnuit, waarna hij samen met de rensters de ‘Zwollifant’ route in kaart bracht.

Zo’n figuurtje ‘tekenen’ is nog niet zo eenvoudig. Sowieso moet je uiteraard voor een training alvast bedenken wat je wil maken en waar je precies moet lopen en fietsen, maar als je dan ook nog eens met een afgesloten tunnel te maken krijgt, vraagt het om een extra portie oplossingsgericht denken. “We wisten niet dat in Stadshagen een fietstunneltje afgesloten was, dus konden we daar niet door. Omdat je weet dat als je er niet doorheen gaat je figuurtje ook weg is, besloten we over de tunnel heen te klimmen om toch de route te volbrengen”, vertelden de renners aan De Stentor.