Het is niet de meest favoriete periode voor de gemiddelde triatleet, maar we zitten inmiddels midden in de herfst – de afgelopen dagen stond er al een harde wind, viel er veel regen en de bladeren hebben vrij spel – en dan staat de winter ons nog te wachten. Trainingen zien er wellicht wat anders uit en de behoefte aan triathlonspullen is misschien iets kleiner. Wij waren benieuwd naar welke spullen er nu het meest worden verkocht en in samenwerking met triathlonaccessoires.nl kwamen we tot onderstaand overzicht.

1: Castelli Alpha RoS 2 fietsjack

Sommige helden laten hun Tacx ook in de winter links liggen en stappen gewoon op hun racefiets of mountainbike. Weer of geen weer, die kilometers kunnen buiten gewoon worden gereden. Zeker als je dit Castelli Alpha RoS 2 fietsjack draagt, speciaal geschikt voor de winterperiode.

2:BTTLNS Neopreen accessoires voordeelset

Hadden we het hierboven al over helden, dan geldt dat misschien wel des te meer voor de atleten die deze set kopen en vervolgens het buitenwater induiken. Een neopreen badmuts, handschoenen en voetstukken voorkomen de ergste kou en maken het zelfs in deze tijden mogelijk om je zwemtrainingen outdoor af te werken. Eerder gingen wij al met een vergelijkbare set aan de slag en die review vind je hier.

3: ASSOS Mille GT Ultraz Winter tight fietsbroek 

Bij een warm fietsjack (zie artikel 1, red.), hoort natuurlijk ook een fijne broek die tegen wind, regen en kou beschermt. Wat dat betreft zit je helemaal goed met deze ASSOS broek, die speciaal is ontworpen voor de zwaarste, winterse omstandigheden.

4: Craft Active extreme X Wind ondershirt 

Ook een beschermend ondershirt mag dan eigenlijk niet ontbreken en op dat gebied zit je met dit shirt van Craft helemaal goed: dankzij de ‘windbeschermende panelen’ heb je in ieder geval geen last van die snijdende kou en dankzij het materiaal heeft je lichaam veel minder moeite om op temperatuur te blijven tijdens je winterse ritjes.

5: Hoka One One Clifton 7

Lopen is iets dat je onder alle omstandigheden kunt doen en dus worden schoenen gedurende het hele jaar gekocht. Bij triathlonaccessoires is er één model dat er de laatste tijd uitschiet: de Hoka One One Clifton 7.

6: BTTLNS Saferswimmer zwemboei 28 liter Poseidon 1.0 

Ben je toch zo’n held die het koude water induikt? Dan wil je natuurlijk niet alleen dat je het niet koud hebt, maar ook dat je goed zichtbaar bent: zeker nu de dagen korter en dus donkerder worden. Met de BTTLNS Saferswimmer zwemboei gaat dat zeker lukken en ben je vanaf een afstand duidelijk waar te nemen. Eerder gingen wij al aan de slag met een vergelijkbare zwemboei en de review daarvan lees je hier.

7: Craft Schaatsbroek thermo collant 

Laat je niet misleiden door de naam, want ook de Craft Schaatsbroek is onder triatleten razend populair. Geen wonder ook, want ondanks dat veel triatleten graag schaatsen als alternatieve training, is deze warme, beschermende broek tevens te gebruiken tijdens het wielrennen en hardlopen.