Het WK Ironman op Hawaii, dat eerder al van oktober 2020 naar februari 2021 werd uitgesteld, gaat niet door. Vanwege de nog steeds oplaaiende COVID-19 crisis ziet Ironman geen heil in het organiseren van het iconische event. Ook het 2020 WK 70.3 gaat niet door, al was daar überhaupt nog geen nieuwe datum voor gepland. ,,Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Waar we de hoop hadden om begin 2021 atleten, hun families en supporters te kunnen ontvangen, blijkt dat nu onmogelijk”, aldus Ironman CEO Andew Messick.

Het is de eerste keer in 43 jaar dat Ironman Hawaii niet doorgaat. Toch laat Messick weten dat het belangrijk is om het besluit nu – in juli – al te maken, zodat atleten en sponsoren voldoende tijd hebben om hun plannen aan te passen. Atleten die al gekwalificeerd zijn voor Hawaii, krijgen volgens Ironman de mogelijkheid om mee te doen aan de editie van 2021 of 2022. Atleten die zich via de Ironman VR-races hebben gekwalificeerd voor het WK 70.3, krijgen een startbewijs voor het WK 70.3 in St. George.

De enige Nederlandse profatleet die zich op dit moment heeft gekwalificeerd voor Kona, is Tessa Kortekaas. Eerder deze week ging er ook al een streep door Ironman Hamburg.