World Triathlon heeft de deadline voor het aanmelden van gaststeden voor de World Triathlon Championship Series (WTCS) Finals in 2023 en 2024 uitgesteld. Datzelfde geldt voor de World Triathlon Sprint & Relay Championships in 2023 en 2024 en de World Triathlon Multisport Championships – het tiendaagse evenement dat dit jaar in Almere plaatsvindt – in 2024. Recent werd de exacte datum voor het multisport festival in 2022 nog bekendgemaakt.

Ook de aanmeldprocedure voor steden die graag een WTCS-race, World Triathlon Cup, World Triathlon para event, World Triathlon Multisport Cup of World Triathlon Winter Championships & Cup zouden willen organiseren in 2022 blijft open.

Met name de wedstrijden die onderdeel zijn van de WTCS worden gezien als een premium evenement. “Elite triatleten nemen deel aan deze evenementen op weg richting een World Triathlon Championship titel. Sinds de lancering in 2009 zijn de World Triathlon Championship Series snel populair geworden en heeft de wedstrijdserie zich weten te vestigen als het wereldwijde hoogtepunt voor races over de Olympische en Sprint Distance”, aldus World Triathlon.

Volgens World Triathlon biedt de organisatie van een WTCS race veel kansen voor steden. Zo trekt het evenement miljoenen mensen aan via een internationale live stream en televisie broadcast. Daarbij komen ook veel nationale en internationale gasten op een stad af in de dagen rondom een wedstrijd. “De wedstrijden bieden veel prijzengeld, trekken veel media aan en worden goed onder de aandacht gebracht via de televisie en het internet. Dat maakt het aantrekkelijk voor toeristenbestemmingen en grote steden.”

WTCS Final

De grootste WTCS race waarvoor steden zich kunnen aanbieden als gaststad is de WTCS Final. In 2023 en 2024 is er voor deze wedstrijd nog geen gaststad geselecteerd. In andere jaren vond de race plaats in Londen, Boedapest, Beijing, Auckland, Chicago, Gold Coast en Lausanne. In 2021 en 2022 zullen Edmonton en Abu Dhabi triatleten in hun stad verwelkomen.