Geen Robert Gesink, geen Steven Kruijswijk en ook geen andere bekende wielrenner, maar voetballer Carel Eiting kwam gisteren als eerste over de streep tijdens een Zwift-ritje tussen wielrenners van Jumbo-Visma en voetballers van Ajax. In de race, die bijna drie kwartier duurde, was Eiting een dikke minuut sneller dan zijn eerste achtervolgers.

,,Als Carel een overstap naar het wielrennen wil maken, is hij bij onze ploeg van harte welkom”, geeft Jumbo-ploegleider Grischa Niermann lachend aan tegenover de NOS. ,,Toch betekent deze uitslag niet per se dat hij de beste wielrenner van het groepje is. Het was ook eigenlijk niet de bedoeling dat er een wedstrijdelement aan vast zou zitten. Dan zou de uitslag er wel iets anders uit hebben gezien.”

Het was wél het idee om gezamenlijk op te rijden en af en toe een paar sprintjes te trekken. Omdat de communicatie niet helemaal werkte, kwam Eiting uiteindelijk ver vooruit te rijden. ,,De laatste twee rondjes gingen we wel even koersen, maar Eiting zat al een stuk vooruit en dus kwam hij als eerste over de streep.”

Ajax-spelers trainen de afgelopen weken in eigen huis op wattbikes, die ze thuisgestuurd kregen omdat er door het coronavirus vanuit huis wordt getraind. Ajax-trainer Erik ten Hag vroeg daarop aan Jumbo-directeur Merijn Zeeman hoe zijn spelers het beste gebruik kunnen maken van die indoor fietsen en zo stond niet veel later het idee voor deze ‘wedstrijd’.

Overigens geeft Niermann wel aan te hopen op een revanche, bij voorkeur met het voetbalspel FIFA. ,,Wij hebben daarin ook onze specialisten. Dylan Groenewegen en Mike teunissen kunnen dat prima”, noemt hij ook meteen wat namen.