Op de fiets maakte de Zwitserse Imogen Simmonds het verschil en daar legde ze dan ook meteen de basis voor de overwinning bij Ironman 70.3 Dubai, die ze zojuist pakte in een tijd van 3:58:37 uur. Het zilver ging naar de Amerikaanse Danielle Dingman (+6:49 minuut) en het brons naar de Braziliaanse Pamella Oliveira (+7:54 minuut)

Simmonds gaf tijdens het zwemmen aanvankelijk nog een minuutje toe op de snelste zwemster van de dag. Dat was de Braziliaanse Pamella Oliveira, die na 24:45 minuut richting haar fiets mocht. Een seconde later volgde Jenkins en een minuutje later kwam Simmonds dus uit het water. Zij lag toen derde in de wedstrijd.

De Zwitserse had minder dan twintig kilometer nodig om haar achterstand goed te maken en halverwege had ze die zelfs omgebogen tot een voorsprong van ruim een halve minuut op Oliveira. Jenkins had iets meer moeite met het tempo, want kwam als derde door en keek daarbij tegen een achterstand aan van iets meer dan twee minuten. Ondertussen denderde Simmonds lekker door, want na 90 kilometer fietsen had ze met een tijd van 2:07:00 uur veruit de snelste fietstijd achter haar naam en begon ze dan ook comfortabel aan de leiding aan de halve marathon. Oliveira volgde met een achterstand van 1:28 minuut en de naar de derde plaats opgerukte, Belgische Sara van de Vel op 4:42 minuut. Jenkins volgde samen met Van de Vel en had hier dus nog prima zicht op een derde plaats.

Tijdens het lopen was het vooral Simmonds die liet zien dat ze onnavolgbaar was. Haar voorsprong op de rest van het veld werd dan ook alleen maar groter en uiteindelijk kwam ze in een tijd van 3:58:37 uur als overwinnaar uit de bus. In de slotkilometers veranderde er achter Simmonds nog behoorlijk wat in de verhoudingen en was het uiteindelijk de Amerikaanse Danielle Dingman die van een vijfde naar een tweede positie liep. Zij pakte dan dus ook het zilver in een eindtijd van 4:05:27 uur. Slechts vijf seconden later pakte Oliveira nog wel het brons in een eindtijd van 4:05:32 uur. Jenkins, die haar comeback binnen de sport én haar debuut op de Middle Distance maakte, pakte uiteindelijk de vierde plaats in een tijd van 4:08:02.

De mannenwedstrijd werd gewonnen door Bart Aernouts en dat verslag kun je hier lezen.