Twee Nederlandse medailles in Namibië: Richard Murray is zojuist tweede geworden bij de Africa Triathlon Cup Swakopmund, terwijl Marit van den Berg in de vrouwenrace een derde plaats veiligstelde. Beide races werden wel gekenmerkt door zeer kleine startvelden.

In de mannenrace gingen twaalf atleten van start, van wie vrijwel iedereen onbekend was. Dat gold niet voor de eerste twee mannen: de race werd gewonnen door Zuid-Afrikaan Jamie Riddle, die na 58:16 minuut over de finish kwam. Slechts zeven seconden later kwam Richard Murray over de streep en werd daarmee dus tweede. Oostenrijker Lukas Pertl werd derde in 58:40.

Bij de vrouwen was het veld nog kleiner en net zo onbekend. Van de in totaal zes gestarte vrouwen bleek de Zuid-Afrikaanse Vicky van der Merwe de snelste. Zij won de race in 1:06:14. Haar landgenote Bridget Theunissen werd tweede in 1:07:51 en Marit van den Berg verzekerde zich van het brons door in een tijd van 1:08:06 te finishen.