Het zorgt niet alleen voor verbazing, maar ook voor afkeur: Adrie Berk – vorig jaar werd al bekend dat de voormalig Technisch Directeur van de NTB zijn werk moest neerleggen vanwege de misstanden op en rondom het NTC en op 1 februari droeg hij zijn taken definitief over aan Henry Bonnes – verschijnt nog steeds in TeamNL kleding en overhandigt namens de NTB giften aan partners.

Dat blijkt uit foto’s die deze week online kwamen, waaronder een foto van Watersley Sports & Talentpark (zie onder dit artikel, red.), waar onder andere triatleten in Sittard worden gevestigd wanneer zij deel uitmaken van het NTC. Op de foto, die gisteren verscheen, dankt het account de Olympische triatleten en de Nederlandse Triathlon Bond voor de vierde plaats die met de Mixed Team Relay in Tokyo werd gehaald. Opvallendste detail; op de foto die gisteren werd gepubliceerd, is het dus uitgerekend Berk die een ingelijste fotocollectie overhandigt.

Bas de Bruin, bondscoach Paratriathlon, deelde de foto, maar reageerde niet op de vraag waarom Berk nog steeds een dergelijke taak uitvoert, terwijl hij één van de hoofdrolspelers bleek binnen de problematiek en misstanden in en rondom het NTC; daarom moest hij zijn taken neerleggen. Berk liet onder andere atleten, die niet op basis van prestaties in aanmerking kwamen voor een A-status en daarmee een topsportvergoeding, een maandelijks bedrag van 750 euro betalen om toch een A-status te krijgen.

Het bondsbestuur reageerde desgevraagd wel op de situatie. “Dit is niet oké”, was de korte maar duidelijke reactie nadat er al werd gezegd dat het bestuur niet op de hoogte was van het feit dat Berk nog publiekelijk dingen doet voor de NTB. Opvallend genoeg werd ook aangegeven dat Berk niet tot 1 februari in dienst was, zoals altijd werd gecommuniceerd, maar nog tot 1 maart in dienst is.