Challenge Family kondigde gisteren aan zowel een vijftal professionele triatleten als twaalf Age Groupers te verwelkomen als ambassadeurs. De vijf pro’s die een gezicht zullen vormen van de wedstrijden van Challenge Family zijn: de Tsjechische Radka Kahlefeldt, Engelse Laura Siddall, Australische Steve McKenna, Engelse Kieran Lindars en de Spaanse Pablo Dapena González,

,,We zijn zo trots op deze atleten als onze ambassadeurs, omdat ze de belichaming zijn van waar wij met Challenge Family voor staan: familiegericht zijn, plezier hebben en genieten van de sport, enthousiasme, doorzettingsvermogen en de drive om elke dag beter te worden. Radka, Laura, Steve, Kieran en Pablo zijn stuk voor stuk zeer gepassioneerde atleten die we kennen als echte iconen binnen de sport”, aldus Challenge Family CEO Jort Vlam.

Ook de Spaanse Dapena Gonzalez – onder andere voormalig Wereldkampioen Triathlon Lange Afstand en Challenge Cape Town winnaar – geeft aan trots te zijn: ,,Ik ben heel trots om één van de ambassadeurs te zijn voor 2020. Vanuit mijn oogpunt heeft elk merk iemand nodig als vertegenwoordiger. In mijn geval race ik zes tot zeven Challenge Family wedstrijden per jaar; ik heb een hele goede band met alle Race Directors en altijd veel gesprekken over hoe een race is bevallen, of ze een deel van het parcours kunnen veranderen en dit soort interessante dingen. Kortom, dit ambassadeurschap betekent voor mij een grote erkenning vanuit Challenge Family en daar ben ik er erg dankbaar voor.”

Behalve deze vijf professionele triatleten zullen ook twaalf Age Groupers onderdeel gaan uitmaken van het Challenge Family & Friends ambassadeursprogramma. De volgende twaalf atleten van over de hele wereld mogen zich ambassadeur voor 2020 noemen: Daniel Welsch, Zsofia Toth, Valeria Kleiner, Sabine Geyer, Anna Weinhardt, Shane Kent, Ronald Matamoros, Caterina Vacchi, Alexey Panfilov, Juan Pazos Eiroa, Shaun Crowley and Rajes Durbal.