Custom paintjob

Campenaerts bewees met zijn tijdritzege in de Tirenno-Adriatico dat hij klaar is voor de recordpoging, maar ook zijn materiaal is er klaar voor. De Ridley Arena is op zich een achtervolgingsfiets voor op de wielerbaan, maar het rigide frame doet ons ook sterk denken aan de Dean Fast triatlonfiets van Ridley. Vooral de cockpit vertoont gelijke kenmerken. Het tijdritstuur lijkt in een vloeiende vorm door te lopen vanaf het frame, net zoals bij de Dean Fast.

(tekst gaat verder onder de foto)

Vooraan 58, achteraan 14

Het indrukwekkendste onderdeel van deze Ridley Arena is het gigantische tandwiel vooraan, met maar liefst 58 tanden. Eerder zei Victor Campenaerts in de Gazet Van Antwerpen dat hij bewust gaat voor een 58×14, net zoals Wiggins dat deed. ,,Ik heb met Alex Dowsett (de recordhouder vóór Sir Bradley Wiggins, red.) gebeld om te vragen welk verzet hij heeft gebruikt. Hij reed op 55×12, wat veel groter is dan Wiggins, die dus 58×14 reed. Ik deed al een test met 54×13 en daar voelde ik me heel goed bij. Maar het zal – zoals Wiggins – eerder 58×14 worden. Eigenlijk zijn dat dezelfde versnellingen, maar hoe groter het kroontje achteraan, hoe minder de ketting moet plooien in de schakels. En hoe minder energie je verliest aan wrijving.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Custom paintjob

Op het frame zie je achteraan de streepjesaanduidingen van een klok en als het volle achterwiel ronddraait, vormen de vleugels de wijzer van de klok. Op het frame staat natuurlijk Campenaerts’ hashtag #Vocsnor vermeld. Op de framebuis vind je de cijfers 1 tot en met 12, om het uur vol te maken en ook op het strakke tijdritstuur staat het getal 60. De dichte wielen zijn Ghibli’s van Campagnolo en ook de afmontage is van Campagnolo. Het ligstuur in de cockpit is op maat gemaakt door Speedbar.

(tekst gaat verder onder de foto)

Doel: 54,7 km

Campenaerts wil in 60 minuten 54.700 meter vol rijden om aan een nieuw wereldrecord te komen. Dit moet op 16 april in Mexico gaan gebeuren. Campenaerts  berekende deze afstand zelf op basis van de cadans die hij een uur lang wil aanhouden. Onlangs reed handbiker Jetze Plat nog een werelduurrecord met zijn handbike: 44.749 meter.