Nadat Fabio Jakobsen zo’n drie maanden geleden hevig ten val kwam in de Ronde van Polen, krabbelt hij langzaam terug en werkt hij hard aan zijn herstel. De renner die vanwege een mogelijk opzettelijke stuurfout van Dylan Groenewegen in de dranghekken terecht kwam, brak bijna alle botten in zijn gezicht, lag enkele dagen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis en is helaas nog altijd niet de oude. Maar het gaat de goede kant op. Langzaamaan durft Jakobsen zelfs weer na te denken over het hervatten van zijn fietstrainingen.

,,De reconstructie van mijn boven- en onderkaak is ondertussen vier weken geleden en het werd daarom tijd om de hechtingen te verwijderen”, schrijft Jakobsen onder onderstaande foto op Instagram. ,,Het geneest goed. Het getransplanteerde bot moet nog sterker en steviger worden in de komende vier maanden. De volgende operatie is gepland in 2021. In een paar weken zou mijn bekkenkam voldoende hersteld moeten zijn en vanaf dan kan ik langzaamaan mijn fietstrainingen hervatten.”

Groenewegen negen maanden geschorst

Deze week maakte de Internationale Wielerunie (UCI) bekend dat Groenewegen de komende negen maanden is geschorst. Volgens WielerFlits mag de atleet op 6 mei 2021 weer racen en dat zou betekenen dat hij aan de Giro d’Italia, die twee dagen later van start gaat, deel zou mogen nemen. Dit is een opvallend zware straf voor een dergelijk incident en het lijkt er dan ook op dat de UCI een duidelijk statement maakt richting andere renners. Of Groenewegen nog in hoger beroep gaat tegen deze uitspraak, is niet bekend.