Er werd volop geracet tijdens de World Triathlon Championship Finals en het WK U23 in Edmonton afgelopen weekend. Ook namens Nederland stonden een aantal topatleten aan de start en werden er mooie prestaties geleverd. Zo pakte Maya Kingma een zesde plaats in de finale en een indrukwekkende vierde plaats in het overallklassement van de 2021 World Triathlon Championship Series. Barbara de Koning gooide in de U23 de hoogste ogen door naar een elfde plaats toe te lopen. Ook Rani Skrabanja (dertiende plek) en Quinty Schoens (20e plaats) gingen van start in deze race. Bij de U23 mannen finishte Ian Pennekamp op een 24e plek. Kevin Mackinnon stond langs de kant om de dames – helaas Pennekamp niet – in beeld te vangen!