De 39-jarige Tonny van der Have heeft nog nooit een triathlon gedaan – het afgelopen jaar had hij al wel wat races op zijn planning staan maar door alle corona-maatregelen kwam dat er niet van – maar ondertussen bereidt hij zich vol overgave voor op Ironman 70.3 Nice. Van der Have is één van de deelnemers die zich voor KiKa Extreme inzet en dus niet alleen een halve triathlon zal volbrengen, maar ook een heleboel geld inzamelt dat wordt ingezet om de bestrijding van en het onderzoek naar kinderkanker te verbeteren.

Op dit moment heeft Van der Have al 2500 euro opgehaald, maar deze week organiseerde hij een sponsorloop bij de basisschool van zijn kinderen. Honderden jongeren liepen daar talloze rondjes om zo geld in te zamelen voor het mooie doel van Van der Have. Wij waren daar niet alleen bij, maar spraken natuurlijk ook met Van der Have over zijn voorbereiding op de wedstrijd, zijn doelen en vooral ook zijn motivatie om zich zo in te zetten voor KiKa Extreme.

Doneren kan nog steeds op de persoonlijke actiepagina van Van der Have.

(tekst gaat verder onder video)

Eerder dit seizoen spraken we al met Dennis Ouwerkerk, Dunya Ruiter, Rianne Vahl, Jochem van Dillen en Lieke & Freerk Wouda.