Ze hoopte vooral op een persoonlijk record bij het EK Ironman Hamburg, maar Kyra Meulenberg kreeg nog veel meer dan dat: ze won haar F25-29 Age Group en werd dus Europees Kampioen. Dat deed ze in een geweldige tijd van 9:22:35.

Meulenberg won haar Age Group met overmacht want met haar tijd bleef ze ruim 26 minuten voor de nummer twee: de Deense Andersen. De nummer drie, de Nieuw-Zeelandse Swainson, zat zelfs bijna drie kwartier achter Meulenberg. Meulenberg won niet alleen haar eigen Age Group en werd dus Europees Kampioen, maar overall – dus alle vrouwen bij elkaar – werd ze ook nog eens tweede.

Er was meer Nederlands succes; er waren geen andere Europese Kampioenen, maar vier landgenoten mochten wel op het podium plaatsnemen. Ilona Eversdijk werd bijvoorbeeld derde in haar F30-34 categorie en deed 9:34:49 over de wedstrijd. Daarmee zat ze 23:18 minuut achter de Duitse winnares Bergmann. Ook Eversdijk deed het overall goed; zij was goed voor een achtste plaats.

In de categorie F45-49 pakte Liane van Egmond een tweede plaats. Met een tijd van 9:50:47 dook ze onder de magische grens van tien uur en was ze dus goed voor Europees zilver. Olaf van den Bergh werd in zijn M25-29-categorie derde. Zijn tijd van 8:48:16 was scherp, maar de Duitse winnaar Peters was desalniettemin 10:30 minuut sneller.

Tot slot deed ook Jan Blokland goede zaken. De atleet die uitkomt in de categorie M60-64 werd tweede in een tijd van 9:57:43. Alleen de Duitser Schmatz was sneller: 4:07 minuut om precies te zijn.

De profrace – alleen voor mannen – werd gewonnen door Denis Chevrot. Een verslag van die race vind je hier. De wedstrijddag werd overigens overschaduwd door een dodelijk ongeval, waarbij een motard van de organisatie om het leven kwam. Meer informatie daarover hier.