Vooraf had Marije Dankelman zeker getekend voor haar 26e plaats bij de ETU Cup in Huelva. Ze hoopte tenslotte lager dan haar startnummer (33, red.) te finishen. Als ze naar het wedstrijdverloop kijkt, is ze echter iets minder tevreden. ,,Het zwemmen ging niet zo goed, waardoor ik de aansluiting miste. Vervelend, want anders had er waarschijnlijk wel meer ingezeten.”

Gelukkig nuanceert Dankelman het verhaal direct door aan te geven dat dit soort dingen kan gebeuren. Al meteen verliep de start vanaf het strand niet geheel vlekkeloos en al tijdens het ‘dolfijnen’ door de branding verloor ze de aansluiting met de kopgroep. ,,Ik heb zo hard mogelijk doorgezwommen en kon nog wel aanhaken bij de tweede groep, maar de eerste groep was al weg.”

Toch bleek dat die eerste groep bij het uitgaan van het water geen hele grote voorsprong had. ,,Ongeveer veertig seconden lagen we achter. Ik kon ze nog heel goed zien, dus dacht dat het nog wel mogelijk was om daar aan te sluiten. Helaas werd er op de fiets, door niemand, iets gedaan.”

De groep van ongeveer twaalf achtervolgende dames, inclusief Dankelman dus, deed weinig moeite om de aansluiting met de kopgroep te vinden en vond die dan ook niet. ,,In het begin heb ik nog wel geroepen dat we wat moesten doen, maar niemand deed iets. Heel frustrerend. Uiteindelijk sloot er ook nog een andere achtervolgende groep bij ons aan.”

In het tweede gedeelte van het fietsparcours, tijdens een klim, maakte Dankelman nog een ‘fout’ door verkeerd te schakelen en in een te zwaar verzet omhoog te rijden. ,,Daardoor verloor ik ook de aansluiting met mijn eigen groep. Ik had het idee ergens helemaal achteraan te fietsen, maar dat bleek in de tweede wisselzone gelukkig mee te vallen. Ik lag nog steeds rond de twintigste positie.”

Tijdens het lopen verloor Dankelman behoorlijk wat tijd op de snelste dames, maar tegelijkertijd wist ze zich te handhaven in de middenmoot en zo een prima 26e plaats te behalen. ,,Vooraf had ik hier voor getekend. Gezien het wedstrijdbeeld ben ik alleen wat minder tevreden, maar dit hoort er ook gewoon bij.”