World Triathlon kondigde vandaag aan dat de World Triathlon Multisport Championship – bestaande uit het WK Long Distance, Aquathlon en Aquabike –  dit jaar georganiseerd worden door de Professional Triatletes Organisation en plaatsvinden in Samorin, Slowakije. De PTO spant zich samen met Challenge Family in voor de organisatie van het evenement. De race zal, net als de Collins Cup – dit jaar ook voor Age Groupers – in het weekend van 18-21 augustus plaatsvinden.

Het WK Long Distance kende vorig jaar nog een razendsnelle editie tijdens Challenge Almere-Amsterdam. De wedstrijd werd toen gewonnen door onze ‘eigen’ Sarissa de Vries en de Deense Kristian Hogenhaug. De Vries noteerde daarmee de snelste Nederlandse tijd op een Long Distance ooit (8:32:04 uur), terwijl Hogenhaug met zijn eindtijd (7:37:46 uur) de top tien van snelste Long Distances binnenrolde.

Overigens waren de afstanden vorig jaar bij uitzondering gelijk aan die van de klassieke triathlon (3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen), dit jaar zal dat anders zijn: atleten zullen in totaal een afstand van 100 kilometer afleggen (2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen). Het WK Aquabike is Age Group only en gaat over dezelfde afstanden, alleen wordt er dan uiteraard niet gelopen.

Het WK Aquathlon is toegankelijk voor zowel pro’s als Age Groupers. Voor deze race zullen atleten 1000 meter zwemmen en vijf kilometer lopen.