Gelukkig is het er de tijd van het jaar niet voor om in het Nederlandse buitenwater te zwemmen en dat geldt dus ook meer specifiek voor Etten-Leur, want anders had je daar als triatleet wel eens de schrik van je leven kunnen krijgen. Daar werd gisteren namelijk een python van maar liefst vier meter lang in een sloot aangetroffen.

De enorme slang werd gevonden door een hardloper, zo meldt Hart van Nederland, en bleek uiteindelijk dood te zijn. ,,Ik dacht in eerste instantie dat het een boa constrictor was en we hebben meteen foto’s gemaakt en doorgestuurd naar de politie en natuurbeheer. De slang bloedde uit zijn mond. Iemand heeft hem waarschijnlijk gedumpt en op de kop geslagen. Je zag aan het eind van zijn lichaam dat hij niet zo lang geleden nog gegeten had”, laat de betreffende hardloper optekenen bij Hart van Nederland.

Vooralsnog is onduidelijk van wie de slang is – de python bleek niet gechipt – en hoe het beest in de sloot is terechtgekomen. Eén ding is wel zeker: het tegenkomen van een python is wel even wat anders dan een agressieve snoek of een meterslange meerval. Ook toen we jullie eerder vroegen naar jullie grootste angsten tijdens het zwemmen in buitenwater, kwam daar ondanks de meest uiteenlopende antwoorden niet naar voren dat jullie ook slangen vrezen.

(Foto: Politieteam Weerijs)