“Ja, ze hebben mijn seizoen gered.” De woorden van Stijn Jansen zijn even positief als helder: na zijn noodroep van gisteren, waarin hij aangaf geen mogelijkheid tot zwemmen te hebben en zo de aansluiting met de concurrentie te verliezen, kwam er direct al hulp uit onverwachte hoek. Jansen krijgt van een ondernemer uit de buurt – die niet bij naam en toenaam genoemd wil worden maar wel bekend is bij de redactie – toegang tot zijn zwembad. “Echt ongelooflijk dat dit zo snel is gegaan. Geweldig.”

Jansen is even blij als dankbaar en heeft inmiddels zijn eerste zwemtraining al achter de kiezen. De komende tijd zal hij zo’n vier keer per week in het water te vinden zijn, iets wat hij tot vandaag voor onmogelijk had gehouden. “Ik zwom net voor het eerst sinds maanden en dat viel me eigenlijk niet tegen. Ik ben blij dat ik nu weer kan gaan bouwen.”

Na gisteren het artikel geplaatst te hebben, werd 3athlon overigens benaderd door diverse ondernemers die Jansen aanboden bij hen te komen zwemmen. “Ik wil hen allemaal bedanken voor die hulp. Ik heb er geen woorden voor.”