Korte afstands triatleten tellen af tot de eerste écht belangrijke wedstrijd in een jaar tijd: de World Triathlon Championship Series race in Yokohama, Japan. Nadat de rankings maandenlang gesloten waren, kan er dit weekend weer volop geracet worden. Een dag die al lang rood omcirkeld op de kalender stond van de Amerikaanse Taylor Spivey. Met een podiumfinish in deze race zal ze zich namelijk direct plaatsen voor de Olympische Spelen. Voor zo’n belangrijke wedstrijd moet alles kloppen en helaas voor Spivey is dat bij haar voor alsnog niet het geval. De atlete stelt het namelijk zonder haar bagage.

Spivey staat momenteel op een derde plaats in de World Triathlon Individual Olympic Qualifcation Ranking. Summer Rappaport claimde in 2019 tijdens het Tokyo Test Event één van de drie Amerikaanse dames startplaatsen en dus blijven er nog twee over. Katie Zaferes staat momenteel bovenaan de ranking. Dit weekend hoopt Spivey zich dus van haar beste kant te laten zien aan haar bond, maar daarvoor zal ze wel haar spullen nodig hebben. In een tweet liet de atlete gisteren weten dat deze dus niet zijn aangekomen: “Hallo ‘@airfrance’ mijn bagage is niet gelokaliseerd en ik heb een Olympische kwalificatiewedstrijd over vier dagen. Dit is belangrijk! Iemand moet zijn werk doen.”

Alleen een podiumfinish dit weekend zal goed genoeg zijn voor een directe Olympische kwalificatie. De kwalificatieperiode loopt nog tot 14 juni en er staan in die periode naast Yokohama nog één wtcs-race in Leeds en drie World Cups op het programma.