Maar liefst drie Nederlandse atleten – Tom Oosterdijk, Michiel de Wilde en Lenny Ramsey – mogen zich opmaken voor een pittige race: Ironman 70.3 Texas, die plaatsvindt op 11 april. Daar zullen ze van start gaan tussen een sterk deelnemersveld. Opvallend genoeg zal Lionel Sanders niet van start gaan met startnummer één, maar de Canadees geldt hoogstwaarschijnlijk wel als grootste favoriet voor de winst. Ook bij de vrouwen wacht een indrukwekkend startveld, met titelverdedigster Jeanni Metzler en daarnaast vooral een aantal sterke Amerikaanse dames.

Bij de mannen zullen de meeste ogen dus zijn gericht op Sanders, die twee weken terug met zijn tweede plaats bij Challenge Miami nog bewees in bloedvorm te verkeren. Toch mag hij behoorlijke tegenstand verwachten van onder andere Matthew Hanson, Andreas Dreitz, Sam Long, Joe Skipper en Ben Kanute. Oosterdijk en De Wilde zijn de enige Nederlandse mannen en het is afwachten hoe zij zich tussen deze atleten staande weten te houden. Eén ding is zeker: zowel Oosterdijk als De Wilde hebben een mooi trainingsblok gedraaid in Dubai – samen met Skipper overigens – en doen er alles aan om zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen. De Wilde tekende onlangs nog een samenwerking met TrueKinetix. 

Bij de vrouwen mag de Zuid-Afrikaanse Jeanni Metzler tot één van de favorieten gerekend worden: zij won in het verleden verschillende 70.3’s en is ook de verdedigend kampioen in Texas. Jackie Hering en Skye Moench, beiden Amerikaans, zullen er sowieso alles aan doen om het Metzler lastig te maken en na uitstekende klasseringen tijdens Challenge Miami (derde en vijfde, red.) is het een zeer reële kans dat dit ook lukt. Sarah Crowley en Heather Jackson waren iets minder in Miami (achtste en negende, red.), maar gelden eigenlijk altijd als gevaarlijke kandidates om rekening mee te houden. Lenny Ramsey zal voor Nederland uitkomen.

De volledige startlijst vind je hier.