Een tweede plaats bij Challenge Gran Canaria, de winst bij de Belgische Cross Duathlon Retie, een wereldtitel Cross Duathlon, de overwinning bij Ironman 70.3 Gdynia en een Europese titel Middle Distance: Diede Diederiks kent een meer dan uitstekend seizoen en gisteren heeft ze daar een tweede plaats bij het WK Xterra (Short Track) aan toegevoegd.

Dat Diederiks slechts een jaar geleden aangaf zich af te vragen of ze wel écht bij de wereldtop behoort – dat vroeg ze zich hardop af na haar overwinning bij Challenge Geraardsbergen – is nu bijna onvoorstelbaar. Overal waar Diederiks aan de start staat, is ze goed voor topprestaties. Vorige week ging het dan even mis bij Ironman 70.3 Knokke-Heist – een valpartij gooide daar roet in het eten van een vrijwel zekere podiumfinish – maar nu heeft ze dus orde op zaken gesteld in het Italiaanse Trentino: ze werd er prachtig tweede bij het WK Xterra Short Track.

De winst ging naar de Franse Solenne Billouin, die na 37:43 over de finish kwam. Diederiks volgde als tweede in 38:24 en de Zwitserse Loanne Duvoisin werd derde in 38:54. De mannenwedstrijd werd gewonnen door de Deen Jens Emil Sloth Nielsen.