Slechts een week geleden won Emma Pallant-Browne Ironman 70.3 Mallorca, maar vandaag heeft ze opnieuw gezegevierd: zojuist won de Britse atlete, met een minimale voorsprong, Ironman 70.3 Chattanooga. Bij de mannen ging de thuisoverwinning naar Matt Hanson, die met minuten achterstand aan de halve marathon begon, maar zo hard liep dat hij toch nog wist te winnen.

Hanson noteerde een 1:09 op de afsluitende halve marathon en als je zulke tijden loopt, weet je dat je altijd wel goede zaken doet tijdens de run. In het geval van Hanson zelfs hele goede zaken, want toen hij aan de 21.1 kilometer begon lag hij zevende en lag hij meer dan 4:30 minuut achter op de koploper van dat moment, Justin Riele. Ook Antony Costes, Trevor Foley, Jackson Laundry en Nicholas Quenet hadden zo’n grote marge, terwijl Colin Szuch ruim anderhalve minuut eerder aan het laatste onderdeel begon.

Al die mannen bleken echter geen partij voor Hanson. Bij het favoriete onderdeel van de Amerikaan vrat hij ze met huid en haar op. Daar had hij zo’n vijftien kilometer voor nodig, want de eerste vijf kilometer bleef zijn achterstand ongeveer even groot en pas daarna begon hij tijd goed te maken. Toen ging het wel snel en uiteindelijk won Hanson de race in 3:41:21. Laundry werd tweede in 3:42:02 en het brons was voor Foley, die na 3:42:16 finishte.

Ook Emma Pallant-Browne moest flink in de achtervolging om de overwinning te claimen; na het zwemmen had ze een achterstand van meer dan twee minuten en lag ze tiende. Op de fiets kwamen echter veel vrouwen redelijk dicht bij elkaar in de buurt te zitten en eenmaal in T2 zaten grote favorieten dicht bij elkaar: onder andere Jackie Hering, Jodie Stimpson, Sarah True, Danielle Lewis, Grace Alexander, Lisa Becharas en ook Pallant-Browne begonnen de run op minder dan een minuut verschil van elkaar.

Pallant-Browne nam, eigenlijk in lijn der verwachting, meteen de leiding tijdens de run, maar echt groot werd haar voorsprong niet. Hering kon verrassend dichtbij blijven en zo bleef de spanning tot de eindstreep behouden. Toch was het Pallant-Browne die zich niet gek liet maken, gewoon haar eigen race bleef lopen en zo uiteindelijk een mooie overwinning boekte in een tijd van 4:06:27. Hering werd tweede in 4:10:13 en True werd derde in 4:10:13.