Nadat Challenge Family vorige week al twee nieuwe races aan de Côte d’Azur lanceerde, wordt daar vandaag Challenge Istanbul aan toegevoegd. De nieuwe race in Turkije zal plaatsvinden op 3 september 2023. De race gaat over de Olympische Afstand, maar het is de bedoeling om op korte termijn door te groeien naar een Middle Distance.

De race komt voort uit een samenwerking tussen Challenge Family en de Turkse Triathlon Federatie. Bayram Yalcinkaya, de President van de Turkse Triathlon Federatie, nodigt iedereen uit om mee te doen aan de wedstrijd. “Dit is een unieke locatie, waar vele culturen elkaar vinden. Waar vele beschavingen hebben geleefd en hun voetprint op de geschiedenis hebben achtergelaten. Ik geloof dat Challenge Istanbul, de eerste race die zich op twee continenten afspeelt (Europa en Azië, red.), een grote indruk zal achterlaten in de geheugens van deelnemers.

Ook Challenge Family CEO Jort Vlam spreekt van een spectaculaire locatie voor de nieuwste aanwinst op de Challenge Family wedstrijdkalender. “Istanbul heeft geen introductie nodig en is één van de meest fascinerende steden ter wereld, die ‘oost’ en ‘west’ bij elkaar brengt. Waar anders ter wereld kun je racen op twee continenten tegelijkertijd? De eerste race zal inderdaad een Olympic Distance zijn, maar we kijken ernaar uit om Middle Distance racing op zeer korte termijn naar Istanbul te brengen.”