Afgelopen jaar vond de Collins Cup al in Samorin, Slowakije plaats (in hetzelfde weekend als Challenge Family’s The Championship, red.) en de World Triathlon Multisport Championships was uiteraard het hoogtepunt van de Nederlandse triathlonkalender, toen het WK Long Distance en Aquabike in Almere werden georganiseerd. Dit jaar worden beide wedstrijden samengevoegd en door PTO – met hulp van Challenge Family – georganiseerd. De PTO spreekt van het ‘ultieme triathlonweekend’.

Dat ultieme triathlonweekend vindt plaats van 18 tot en met 21 augustus; vier dagen triathlonspektakel in Samorin. Age Groupers krijgen er dus niet alleen de kans zelf te racen, maar ook om 36 van de beste atleten ter wereld in actie te zien komen voor Team Europe, Team US en Team International. Er wordt gestreden voor maar liefst 1.5 miljoen dollar aan prijzengeld. Age Groupers racen op precies dezelfde parcoursen. Hieronder het volledige schema integraal overgenomen:

Donderdag 18 augustus

  • World Triathlon Aquathlon Championship – (1km swim, 5km run).
  • The Collins Cup Opening Ceremony – Find out which athletes the Collins Cup Captains select to battle for glory,  live on stage,  and broadcast around the world.

Vrijdag 19 augustus

  • Collins Cup Press Conference – See how the athletes react to their match selections and predictions.
  • PTO Tri Talks –  the Ted Talks of the Triathlon world. Hear the world’s best triathletes offer tips for success.

Zaterdag 20 augustus

  • The Collins Cup Professional Race – (2km swim, 80km bike, 18km run).  36 of the best athletes in the world battle for glory, broadcast live around the world.
  • The Collins Cup Champions Concert – a special live pop concert to celebrate the Collins Cup victors in style.

Zondag 21 augustus

  • World Triathlon Long Distance World Championship and Aquabike Championship 
  •  PTO Tour Open Age Group Race – (2km swim, 80km bike, 18km run).

‘Dit zal nog jaren herinnerd worden’ – Marisol Casado

Volgens World Triathlon President Marisol Casado is de combinatie tussen de Collins Cup en het World Triathlon Multisport World Championships een prachtige. “We zijn heel blij om niet alleen de beste topatleten, maar ook Age Groupers van over de hele wereld te zien racen op dit hoogste niveau. De wedstrijdlocatie, de organisatoren, de setup; ik ben ervan overtuigd dat de Collins Cup en World Triathlon Multisport World Championships in Samorin jarenlang zullen worden herinnerd.”