De paniek was groot bij veel triatleten toen Ironman zojuist bekendmaakte te stoppen met één van hun meest historische en ook geliefde races: St. Pölten. De vreugde bij al die triatleten was des te groter toen Challenge Family meteen daarna bekendmaakte wat daar de reden voor is: de organisatie van de Oostenrijkse race – één van de oudste Europese Middle Distance races – heeft namelijk gekozen om zich aan te sluiten bij het Challenge-label en dus gewoon door te gaan onder de vlag van Challenge Family.

,,We zijn erin geslaagd om St. Pölten te ontwikkelen tot een sterk merk binnen de wereldwijde triathlongemeenschap”, aldus organisator Christoph Schwarz. ,,We zijn in 2007 gestart met 150 vrijwilligers, maar hebben er dit jaar ongeveer 2000. En in totaal heeft onze race zo’n 3500 deelnemers aan de start, die allemaal kunnen genieten van de meest ideale omstandigheden om te racen.”

Met de nieuwe partner, Challenge Family dus, wordt een koers uitgezet voor een voortzetting van deze succesvolle lijn. ,,We garanderen de handhaving van de hoge kwaliteitsnormen en blijven ons daar op richten.”

Afgelopen weekend werd de laatste Ironman 70.3 St. Pölten gehouden en aankomend jaar wordt Challenge St. Pölten op 24 mei 2020 georganiseerd.