Een drukke maand vol Super League races werd afgelopen zaterdag afgesloten met een grote finale in Malibu. Via wildcards stonden zelfs Ironman 70.3 Wereldkampioenen Lucy Charles, Gustav Iden én Olympisch kampioenen Flora Duffy en Kristian Blummenfelt aan de start.

Terwijl Charles als lange afstands atlete niet voorin mee kwam, sleepte wildcard atlete Duffy de titel binnen. De series werden gewonnen door de Engelse Georgia Taylor-Brown, die constant voorin meedraaiden. Haar trainingsmaatje Jessica Learmonth won dan wel drie van de vier SLT-races, toch liep ze door een mindere prestatie in Malibu – ze werd vierde – de overall titel mis. Rachel Klamer eindigde op een tiende plaats in de SLT Championship Series. Kingma stond afgelopen weekend niet aan de start in Malibu, maar ze kwam alsnog uit op een dertiende plaats in de series.

Bij de mannen ging de winst naar de Engelse Alex Yee, die op een haar na de Belgische Marten van Riel voor wist te blijven. Yee kwam met deze prestatie ook op de overall winst van de SLT Championship Series uit. Marco van der Stel – die gisteren zijn afscheid aankondigde – bekleedde een 25e plek.

Nog even nagenieten van deze seizoensafsluiter via onderstaande videosamenvattingen van de mannen- en vrouwenrace: