Met de vier grote triathlon kampioenen van 2021 van start tijdens de afsluiter van de Super League Triathlon Championship, belooft het een spannende strijd te worden in Malibu. Olympisch kampioenen Kristian Blummenfelt en Flora Duffy én Ironman 70.3 winnaars Gustav Iden en Lucy Charles, zijn aanstaande zaterdag allemaal van de partij op dit korte en snelle format. Maya Kingma liet daarentegen weten genoodzaakt te zijn deze wedstrijd over te slaan.

Na drie races in september – Londen, München en Jersey – trekt het Super League Triathlon team er dit weekend nog één keer op uit voor de afsluiter van de series in Malibu. Bij de dames gaat de Engelse Jessica Learmonth, die tot nu toe alle races won, met overmacht aan de leiding. In het mannenklassement is het met drie verschillende winnaars een stuk spannender. De Australische Hayden Wilde won de eerste wedstrijd, gevolgd door de Franse Vincent Luis in München en afgelopen weekend legde de Engelse Alex Yee beslag op het eremetaal na een sprintfinish met landgenoot Jonathan Brownlee.

Kingma: ‘Ik moet mijn achillespees wat rust geven’

Kingma begon de afsluiter van een succesvol jaar met een negende plaats in de eerste SLT race in Londen, een week later finishte ze als twaalfde in München en afgelopen weekend in Jersey mocht ze haar wedstrijd niet volbrengen. Ze kwam daarmee na drie races op een twaalfde plaats het SLT Leaderboard binnen. Kingma liet gisteren echter weten dat een vierde wedstrijd in één maand tijd haar teveel wordt. “Een beetje onverwachts is dit de laatste wedstrijd van mijn seizoen geworden”, aldus Kingma. “Ik moet mijn achillespees wat rust geven na de hoge tempo’s van de afgelopen weken en het lopen op blote voeten. Een beetje een teleurstelling dat ik niet in Malibu zal zijn, maar het was een geweldige ervaring om onderdeel uit te maken van de Super League Triathlon familie de afgelopen drie weken.”

Rachel Klamer gaat de afsluiter van dit SLT seizoen in met een tiende plaats in de ranking. Marco van der Stel staat op een 22e plaats in het klassement.