“Ik vier mijn eigen gezondheid met een triathlon.” Mooier kan Allard Wieringa, één van de deelnemers die dit jaar namens KiKa Extreme meedoet aan een triathlon, het niet omschrijven. In het geval van Wieringa is dat Ironman 70.3 Luxemburg en de Groninger weet ook precies wáárom hij dat doet. Vrijwel iedereen in Nederland krijgt – direct of in de omgeving – te maken met kanker. Voor Wieringa kwam het bijzonder dichtbij toen er in 2015 bij zijn dochter leukemie werd geconstateerd. Inmiddels is ze gezond en genezen, maar voor Wieringa desalniettemin een enorme stimulans om zich nu, door middel van triathlon, in te zetten voor het goede doel.

We spreken met hem over de voorbereidingen op zijn eerste halve triathlon, zijn verwachtingen, zijn trainingen en natuurlijk ook over zijn beweegredenen om zoveel voor anderen te doen. Wieringa haalde tot nu toe bijna negenduizend euro op en de teller loopt nog steeds; doneren kan via zijn persoonlijke pagina.

[tekst gaat verder onder video]

Eerder dit seizoen spraken we al met Dennis OuwerkerkDunya RuiterRianne VahlJochem van Dillen, Lieke & Freerk WoudaTonny van der Have, Tony de Bos en Kim Jeucken.