Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Zo af en toe wil je jezelf gewoon eens even lekker prikkelen. Zonder wedstrijden is dat wellicht iets minder makkelijk, maar dat betekent natuurlijk niet dat je er geen uitermate geschikt parcours voor kunt uitzoeken. Vijftien kilometer afzien door de heuvels rondom Nijmegen: dat is de Zevenheuvelenloop in een notendop. Met start en finish op de Groesbeekseweg kun je de hele route ook op normale dagen – waarbij het parcours dus niet is afgezet – perfect volgen en zonder gevaar lopen. Vooral de eerste kilometers zijn pittig, want daar overbrug je de meeste hoogtemeters. En na afloop? Dan kun je in Nijmegen nog genieten van alle gezelligheid. Enjoy!

Je downloadt de route hier.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg, een echte ‘klassieker’ door de polder, een trail door de bossen rond Nijmegeneen monsterrit richting Den Helder, een mooie rit door Zeeland, een uitdagende run rond Papendal, de fietsroute van Challenge Geraardsbergen en een ‘rondje Nederland‘.