In deze rubriek – waarin we kijken naar Instagram posts – nemen we jullie mee langs de ups en downs van bekende en minder bekende triatleten. Dat alles met als doel jullie een beetje extra te motiveren in een tijd waarin wat inspiratie waarschijnlijk meer dan welkom is.

Het lijkt de laatste tijd weer populairder te worden, als we Instagram mogen geloven: een lactaattest. Dat met als doel gerichter te kunnen trainen binnen de juiste zones. De Belgische Kenneth Vandendriessche liet recent nog zijn lactaatwaardes opnemen en deelde behalve zijn schema, onderstaande mooie beelden. ,,De test bestond uit: 1600 meter in 10 km/h en 12 km/u, 2000 meter in 14 km/u, 2400 meter in 16 km/u, 2800 meter in 18 km/u en 20 km/u. De afstanden werden steeds langer als ik sneller moest. Iedere interval moest tussen de acht en negen minuten lang zijn om betrouwbare resultaten te krijgen.”

Eerder deden we al motivatie op via Tim Don, Jan Frodeno, Gustav Iden, Elmar SprinkJamie Riddle, Hans Christian Tungesvik, Erik-Simon Strijk, Quinty Schoens, Daniel Baekkegard, Tanja Stroschneider, Katie Zaferes, Kristian Hogenhaug, Bradley Arendse, Maurice Clavel, Philipp Koutny, Timothy O’Donnell, Frederik van Lierde en Els Visser.