Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Vandaag nemen we je mee de duinen in. De duinen rond Wassenaar, Den Haag en dan natuurlijk ook Scheveningen om precies te zijn. Deze mooie trail van een kleine 19 kilometer start en finisht vanaf de Waalsdorperlaan en voert volledig door de prachtige natuur. Met een lusje om attractiepark Duinrell heen en het aantikken van een uithoek van Scheveningen, vink je meteen wat bekende trekpleisters af. En na het lopen? Dan valt er genoeg te doen in deze omgeving!

Je downloadt de route hier.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg, een echte ‘klassieker’ door de polder, een trail door de bossen rond Nijmegeneen monsterrit richting Den Helder, een mooie rit door Zeeland, een uitdagende run rond Papendalde fietsroute van Challenge Geraardsbergen een ‘rondje Nederland‘, de Zevenheuvelenloop en de Koning van Spanje Trail.