Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Vandaag een mooie prikkel met een razendsnel parcours. De Linschotenloop wordt altijd aan het einde van het jaar gehouden en voert over verschillende afstanden, maar wij kiezen voor de 21.1 kilometer. Deze halve marathon voert door de uitgestrekte en vlakke landschappen rondom Linschoten (waar je ook de start en finish vindt, red.), Oudewater en Montfoort. Dat we hier te maken hebben met een razendsnel parcours blijkt wel uit de parcoursrecords: niemand minder dan Aart Stigter liep in 1990 een tijd van 1:03:18 uur en bij de dames was het Cristijne Loonen die in 1996 1:13:40 uur op de klokken zetten. Have fun!

Je downloadt de route hier.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg, een echte ‘klassieker’ door de polder, een trail door de bossen rond Nijmegeneen monsterrit richting Den Helder, een mooie rit door Zeeland, een uitdagende run rond Papendalde fietsroute van Challenge Geraardsbergen een ‘rondje Nederland‘, de Zevenheuvelenloop, de Koning van Spanje Trail en een trail rond Wassenaar en Scheveningen.