In deze rubriek – waarin we kijken naar Instagram posts – nemen we jullie mee langs de ups en downs van bekende en minder bekende triatleten. Dat alles met als doel jullie een beetje extra te motiveren in een tijd waarin wat inspiratie waarschijnlijk meer dan welkom is.

Eerder schreven we al eens over het inspirerende doel van Chris Nikic. De Amerikaanse jongen met downsyndroom hoopt over enkele maanden een hele triathlon te finishen. Hij volbracht al eens een halve, maar voor de Long Distance wil hij extra goed voorbereid zijn en zelf snel zijn fiets op en af kunnen springen. Daarom oefent hij nu iedere dag met zijn vader: ,,Fijne vaderdag allemaal. Mijn vader leert mij hoe ik helemaal alleen begin en stop met fietsen, zodat ik een Ironman kan doen zonder hulp. Ik moet iedere 10 mijl zelf op en af kunnen stappen om te eten en drinken. Dat moet ik heel snel kunnen doen. De komende twee weken oefen ik dit wel twintig keer per dag; zo kan ik het leren. De fiets is mijn grootste probleem en dit is hoe ik leer om met obstakels om te gaan. Eén ding per keer en heel veel herhaling. Ja, het is moeilijker voor mij, máár het is wel mogelijk.”

View this post on Instagram

Happy Father’s Day to all dads. Today my dad is teaching me how to start and stop my bike all by myself so I can do Ironman with NO help from anyone. I have to be able to start and stop by myself every 10 miles to drink and eat a gel. I have to be able to do this really fast. So for the next two weeks we will practice this 20 times every day. That’s how I learn. The bike is my biggest problem. This is how I learn to overcome obstacles. One thing at a time through lots of repetition. YES it’s harder for me, BUT it’s possible. #downsyndrome #onepercentbettereveryday #onepercentbetter #specialolympicsfl #specialolympics #triathlon #triathlete #ironman #usat #MEETTHEDETERMINED #choosetoinclude #inclusionrevolution #specialolympicsseminole #champions #triathlontraining #ShineAsOne #downsyndromeawareness #ironmantraining #running #cycling #swimming #champions #amazingathletes #heroes #inspire #nevergiveup #unifiedsports #inclusion #liveunified

A post shared by Chris Nikic (@chrisnikic) on

Eerder deden we al motivatie op via Tim Don, Jan Frodeno, Gustav Iden, Elmar SprinkJamie Riddle, Hans Christian Tungesvik, Erik-Simon Strijk, Quinty Schoens, Daniel Baekkegard, Tanja Stroschneider, Katie Zaferes, Kristian Hogenhaug, Bradley Arendse, Maurice Clavel, Philipp Koutny, Timothy O’Donnell, Frederik van Lierde, Els Visser en Kenneth Vandendriessche.