Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Vandaag een prachtige route door de Brabantse bossen, waarbij je vrijwel de gehele tachtig kilometer onverhard en dus niet op asfalt rijdt. Een pittige route, zeker ook gezien de ruim 500 hoogtemeters, maar daarom niet minder mooi. Start en finish zijn in Bergen op Zoom, vanaf de Boslustweg, en de rit voert je onder meer langs Woensdrecht, Hoogerheide en Huijbergen. Zeker met dit warme weer kun je flink los op deze prachtige route!

Je downloadt de route hier.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg, een echte ‘klassieker’ door de polder, een trail door de bossen rond Nijmegeneen monsterrit richting Den Helder, een mooie rit door Zeeland, een uitdagende run rond Papendalde fietsroute van Challenge Geraardsbergen een ‘rondje Nederland‘, de Zevenheuvelenloop, de Koning van Spanje Trail, een trail rond Wassenaar en Scheveningen en de Linschotenloop halve marathon.